Firmele din Sectorul 2, scutite de taxe pe durata pandemiei

1087

Autoritățile Sectorului 2 vin în ajutorul operatorilor economici. În scenariul, tot mai vehiculat, potrivit căruia după criza Covid-19 va urma o puternică criză economică, agentii economici trebuie să primească tot suportul autorităților. Astfel, ieri, Consiliul Local al Sectorului 2, la inițiativa viceprimarului PNL, Dan Cristian Popescu a adoptat un pachet de măsuri menite să degreveze segmentul privat de unele cheltuieli.

Prima măsură se referă la suspendarea plății taxei de habitat pentru toate persoanele juridice a căror activitate a fost suspendată de instituirea stării de urgență.

O altă măsură se adresează micilor întreprinzători care și-au suspendat activitatea pe perioada stării de urgență. Aceștia vor putea beneficia de scutirea de chirie în această perioadă.

Citește și: Dan Cristian Popescu: „Academia Copiilor Sector 2″, cel mai mare program educațional, continuă online

Artizanul pachetului de hotărâri, viceprimarul Dan Cristian Popescu, s-a arătat însă determinat șă facă chiar mai mult de atât: „Am propus și sunt fericit că au trecut prin Consiliul Local inițiativele mele. Vor ajuta foarte mult persoanele juridice. Din nefericire, din poziția mea, de viceprimar de sector, nu pot face mai mult.

În plus, tot la propunerea mea, Consiliul Local Sector 2 a adoptat încă o hotărâre prin care cerem oficial Consiliul General al Municipiului București să ne aprobe scutirea de la taxa de ocupare a domeniului public pentru toți comercianții afectați de instituirea stării de urgență. Trebuie să înțelegem că, alături de măsurile de prevenție prin care luptăm cu pandemia de COVID-19, trebuie să luam măsuri de susținere a economiei, deoarece după ce va trece această criză, economia trebuie să revină la normal”.