Alertă de gripă în România. Cursurile din 50 de școli, suspendate parțial. Ce alte măsuri au luat autoritățile

929

Medicii din România sunt în alertă după ce în ultimele zile s-au înregistrat numeroase cazuri de gripă. Mai mult de atât, cursurile din aproape 50 de școli din Capitală au fost suspendate parțial.

Numărul cazurilor de gripă a crescut în ultimele zile, iar autoritățile au luat măsuri. Mai exact, acestea au amplasat covoare cu dezinfectant şi fac instructaj cu şcolarii şi părinţii, pentru a se feri de viroză.

Un covor îmbibat în dezinfectant a fost amplasat la intrarea într-o şcoală din Sectorul 2. Accesul adulţilor a fost restricţionat în unitatea şcolară iar elevii sunt rugaţi să poarte la ei substanţe de dezinfectat mâinile.

Citește și: Variantă şoc pentru Dinamo! Negoiță: “Cred că Ministerul de Interne ar putea reveni, au fost ceva discuţii”

Pentru că dezinfecţia sălilor se poate face doar la sfârşitul săptămânii, pentru că substanţele pot fi periculoase pentru şcolari, autorităţile au găsit alte variante pentru a putea steriliza clanţele uşilor şi pardoselile.

Mai exact, în sectorul 6, primarul spune că va distribui măşti medicale pe străzi, în zonele aglomerate, iar în sectorul 1, localnicii îşi pot face gratuit testul gripal.