Cine conduce DGASPC sector 2

1994

Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din sectoarele Capitalei sunt conduse, de ani buni, de aceeași oameni, unii cu experiență în domeniul vizat, alții cu experiență în transporturi. Vă prezentăm cine sunt și ce legături au cu mediul politic și administrativ șefii instituțiilor aflate în subordinea primăriilor.

Florin Stefan Vasile conduce Protecția Copilului de la Sectorul 2 din 2019. Anterior, el a fost consilier al primarului Mihai Mugur Toader (PSD), care a ocupat postul din 2016 până în 2020, când a decis să nu mai candideze pentru al doilea mandat. În 2017, coordona activitățile societăților din subordinea Consiliului Local Voluntari, localitatea unde primar era Florin Pandele, soțul fostului primar al Capitalei, Gabriela Firea. În 2014 l-a consiliat pe primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Actualul director de la DGASPC Sector 2 a intrat pe piața muncii ca asistent social și statistician la Sectorul 2, de unde a ajuns în 1998 director adjunct la Direcția pentru Protecția Copilului Sector 3, apoi director la DGASPC Sector 3, din 1999 până în 2014.

Citește și: Magda Catone, “fentată” pentru postul de viceprimar la Sectorul 2. Consilierii au numit, în schimb, un apropiat al fostului primar Neculai Onțanu

În timpul mandatului său la Protecția Socială Sector 2, mai mulți angajați au acuzat conducerea instituției că nu a luat nicio măsură pentru protejarea lor împotriva COVID-19, motiv pentru care numărul îmbolnăvirilor a crescut în luna octombrie. Autoritățile au susținut că au luat măsurile necesare pentru angajați.

Vasile a terminat Facultatea de Sociologie și Asistență Socială de la Universitatea din București.

Anul trecut, directorul DGASPC Sector 2 a câștigat 80.229 de lei. Vasile deține un teren intravilan și o casă în Ilfov, două apartamente în București și datorii de 55.621 de lei.