Cum a contribuit dependența de ”laude pe Facebook” a viceprimarului liberal Dan Cristian Popescu la escrocarea familiei cu 8 copii

745

Interlopul Andrei Columb, care pozează pe Facebook drept cântăreț, a luat o parte dintre banii donați pentru o familie cu 8 copii care trăiește într-o cazarmă, a relatat recent Libertatea. Dar acest lucru nu ar fi fost posibil dacă viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, nu ar fi dat subordonaților săi un filmuleț primit pe Facebook, în care interlopul îl lăuda și-i propunea să facă împreună un act caritabil.

Un bărbat a apărut în pragul casei improvizate a familiei Găman, de la marginea Bucureștiului. ”Am venit să vă ajut”, a spus el. Scena a fost întărită de prezența a două angajate a DGASPC Sector 2. Caritatea era autentică. Numai că Andrei Columb, un ”cântăreț” care nu ascunde în melodiile și postările sale că e interlop, a luat banii pe care familia i-a primit de la un român din Germania.

Florin Vasile, șeful DGASPC Sector 2, a recunoscut că, în urma unei discuții avute cu interlopul, a trimis două asistente sociale alături de el la familie. Apoi Florin Vasile a dezvăluit și că întreaga poveste a plecat de la viceprimarul sectorului 2, penelistul Dan Cristian Popescu!

„Domnul viceprimar ne-a dat la începutul lunii, într-o dimineață, un filmuleț postat pe Facebook de Andrei Columb despre o familie cu mai mulți copii din Sectorul 2 în care spunea că autoritățile din Sectorul 2 nu fac nimic pentru ei. Nu știam cine este acest om“, a spus Florin Vasile, director DGASPC Sector 2.

Ca mulți alți politicieni, Dan Cristian Popescu este, susțin surse din Primăria Sectorului 2, ”ahtiat după imagine și escrocul Columb a mizat pe această slăbiciune. I-a zis în mesaj că de ce nu fac nimic pentru familie și să-l ajute să facă pentru că atunci toată lumea va afla că s-au implicat”.  Recent, s-a arătat cum, în încercarea de a deveni candidatul PNL la alegerile locale din 2020, Dan Cristian Popescu folosește echipa de imagine a prietenului său, primarul Liviu Negoiță, deși acesta este de la PSD și gestionează altă zonă, Sectorul 3.
La telefon cu interlopii Florin Vasile, șeful DGASPC recunoaște că el însuși a vorbit pe Facebook cu Andrei Columb, care se laudă pe Youtube că este mafiot.

Citește și: Aglomeraţie în traficul din Bucureşti, înainte de relaxarea restricţiilor. “Mi-e groază să-mi imaginez cum va fi după 15 mai”

Florin Vasile, șeful DGASPC: I-am scris pe messenger. I-am lăsat numărul de telefon. M-a sunat și ne-am pus de acord. Am format o echipă din cele două asistente care, cu acordul meu, au mers pe teren cu Andrei Columb.

După ce au mers la familia din Sectorul 2, Columb le-a spus angajatelor că mai știe de o familie care stă în Sectorul 1, dar are adresa din buletin în Sectorul 2. Așa au ajuns asistentele sociale și la familia Găman.

Director DGASPC Sector 2: „Eu le-am dat acordul să meargă“ „Eu le-am dat, din nou, acordul asistentelor să meargă. S-au deplasat în aceeași zi. Nu văd absolut nimic ilegal. Am făcut tot ce am putut ca să ajutăm o familie, necunoscând situația acestui domn. Nu aveam cum să verificăm“, adaugă Florin Vasile. O simplă căutare pe Google l-ar fi ajutat însă pe acesta să afle mai mult despre „salvatorul“ familiilor sărace.

„După ce au constatat că familia are reședința în Sectorul 1, asistentele sociale au sesizat DGASPC-ul din Sectorul 1“, încheie directorul instituției. Viceprimarul a omis să spună că el a semnalat cazul.

Pe de altă parte, când a fost întrebat acum două săptămâni pe viceprimarul Dan Cristian Popescu cum de a ajuns DGASPC Sector 2 să se asocieze cu o persoană care țepuiește familiile sărace, acesta a evitat să spună că el semnalase cazul.

Dan Cristian Popescu: Voi întreba la DGASPC. Asistentele sociale se duc cu cine cere ajutor. Nu aveau de unde să știe cine este Andrei Columb. Ele s-au dus cu acesta mai întâi la o familie din sectorul 2 și după aceea la familia Găman.

Contactat, din nou, viceprimarul a spus că este posibil ca el să fi trimis filmulețul cu Andrei Columb către Direcția de Asistență Socială. „Eu primesc multe sesizări pe mail sau Facebook. Este datoria mea să le dau mai departe. Eu n-am cum să verific de la cine vine fiecare mesaj.“

Potrivit unei dispoziții a Primăriei Sectorului 2, viceprimarul are atribuții pentru trei instituții din Sectorul 2: Direcția Venituri Buget Local, Administrația Domeniului Public și Administrația Piețelor.  Direcția de Asistență Socială nu e așadar pe listă. Dar Dan Popescu poate face sesizări, spune directorul DGASPC din Sectorul 2: „Viceprimarul nu poate da ordine, dar poate sesiza DGASPC ca orice alt cetățean, ceea ce a făcut și domnul Popescu“.

Neputința familiei păcălite în plină pandemie: riscă să fie evacuați Familia Găman are opt copii, dintre care unul care are nevoie de îngrijiri medicale speciale după ce a fost electrocutat în urmă cu doi ani de un cablu de înaltă tensiune. Toți zece locuiesc de peste un an într-o unitate militară părăsită, de la marginea Bucureștiului, și riscă să fie evacuați după ce se va încheia perioada stării de urgență. Așa i-au avertizat cei de la Armata Română.

Și asta nu este singura lor problemă. Aurel Găman, singurul părinte care avea un loc de muncă stabil, ca muncitor în construcții, a rămas fără serviciu din cauza pandemiei. Dar și fără ajutorul ce le fusese promis.