Ionuț Negoiță încearcă să vândă Dinamo de ani de zile, iar în ultimul an a trecut prin negocieri ratate cu Adrian Marțian, Claudiu Florica, Abu Dhabi Business Development, Mircea Rednic, Viorel Cataramă și spaniolul Herminio Menendez. Afaceristul a cerut 1 leu pentru pachetul de acțiuni, plus plata datoriilor, suma de 2-3 milioane de euro speriindu-i însă pe potențialii cumpărători. De aceea, cele mai mari șanse sunt ca clubul sa revină în rândul celor ajutate de o entitate a statului român.
„Câinii” pot avea stadion nou și pot reveni la vechea siglă
Dacă liberalul Dan Cristian Popescu, actualul viceprimar al Sectorului 2 din București, va câștiga funcția de primar la alegerile locale din toamna acestui an și va reuși să coaguleze o majoritate confortabilă în Consiliul Local, atunci Dinamo își poate schimba în sfârșit proprietarul. Politicianul Popescu ar urma să propună ca Dinamo să intre pe orbita Primăriei de sector, care să colaboreze cu MAI pentru a asigura o infrastructură sportivă de calitate pentru club.
S-A IMPLICAT DEJA ÎN PRELUAREA ȘI RECONSTRUCȚIA STADIONULUI
Viceprimarul a declarat deja că instituția sa negociază cu Nicolae Badea și este pregătită să îi ofere avantaje fostului acționar dinamovist pentru a renunța la drepturile asupra bazei sportive din Ștefan cel Mare. Cel mai probabil, lui Badea i se vor oferi alte spații comerciale în sector pentru a renunța la dreptul de administrare pe perioadă nedeterminată asupra stadionului și bazei sportive din Ștefan cel Mare. Primăria ar urma să investească până la 30 de milioane de euro în baza sportivă, adică în refacerea celor patru terenuri din Ștefan cel Mare (Sintetic, „Florea Dumitrache”/Victoria, Terenul 2 de antrenament/”Piți Varga” și Velodrom) și în construcția unui hotel pentru cantonament, pe locul fostei cazarme militare, iar CNI să construiască un stadion de 20.000 de locuri, fără pistă de atletism.
Dacă nu se va ajunge la un acord cu Nicolae Badea, atunci locațiile luate în calcul pentru a construi temporar pentru Dinamo o arenă mai mică, de 5.000 de locuri, pentru meciurile de campionat cu asistență mai redusă, sunt actualele stadioane din Colentina (Daco-Getica), fosta ICSIM/ Automatica (pe care funcționează acum Verde Stop Arena și adăpostul canin Planeta HamHam, Termo/Venus (Calea Floreasca, colț cu Fabrica de Glucoză), Țiriac Arena (Pantelimon, fost Granitul), Faur (ieșirea spre comuna Pantelimon, pe care a jucat divizionara secundă Metalul București), Voința (aflată în proprietatea lui Ilie Năstase și închiriată de Ciprian Marica) sau FRB (Șos. Morarilor). La nevoie, ar putea fi folosite chiar un teren viran de la intersecția A3 cu șos. Petricani, cel al unui depou al societății de transport sau cel al unei fabrici dezafectate pentru ridicarea unei arene moderne, micuțe și cochete.
DINAMO, FINANȚATĂ PE MODELUL CRAIOVEI
Pentru finanțarea clubului, Popescu ar urma să urmeze modelul CS „U” Craiova, acolo unde autoritățile locale se ocupă de infrastructură și afaceriști apropiați și de încredere s-au implicat financiar pentru susținerea echipei. Edilul vrea să aducă alături de el un milionar bucureștean, cu o afacere prosperă, dar și, în calitate de sponsori, o multinațională care activează în comerț și alte câteva zeci de afaceri locale mai mici. Planul actualului viceprimar al Sectorului 2 are mari șanse de reușită, în condițiile în care alegerile se desfășoară într-un singur tur de scrutin, iar sondajele îl dau ca favorit în fața contracandidaților Mihai Toader (PSD, actualul primar), Radu Mihaiu (USR) / Adrian Albu (PLUS), Mihail Neamțu (PMP) și Neculai Onțanu (Pro Romania, primar timp de 4 mandate, care a scăpat de un dosar de luare de mită pentru ca faptele s-au prescris). Noua conducere ar vrea să schimbe sigla și să revină la vechiul logo cu „D”-ul clasic dinamovist, dar și să coopteze mai multe foste glorii în conducerea tehnică, administrație și pe posturi onorifice.
Citește și: Publicitate de urgență în pandemie
„PROFU’ DE MATE” ESTE UN MARE FAN AL LUI DINAMO
De asemenea, preluarea ar fi o simplă formalitate, pentru că el are o relație de prietenie cu Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 și fratele patronului lui Dinamo, cu Alexandru David, fost președinte al „câinilor” și actualul șef al Departamentului de Comunicare de la Primăria Sectorului 3, dar și cu oameni din galeria dinamovistă, care ar urma să primească un pachet minoritar de acțiuni și să fie cooptați în luarea deciziilor. În ultimii ani, acesta a fost văzut la multe meciuri desfășurate în Ștefan cel Mare și, între timp, și-a făcut și card de membru „Acționar DDB”, în februarie 2020, chiar înaintea derby-ului cu FCSB. „Jucătorii mei preferați sunt Dorinel Munteanu, Răducioiu, Mateuț și Marius Niculae. Am fost la multe meciuri în galeria lui Dinamo. Mă înțeleg bine cu membrii din galerie, cunosc mulți oameni din Sectorul 2, inclusiv din PCH, pentru că trăiesc aici de peste 40 de ani”, declara Popescu.
CINE E D.C. POPESCU?
Dan Cristian Popescu (44 ani) este cunoscut locuitorilor din Sectorul 2 din afișele electorale în care se prezintă ca „Profu’ de Mate”. Acesta este născut într-o familie ale cărei rădăcini provin din vechea familie românească Băbeanu, care a ctitorit Biserica Icoanei, fiind fiul lui Nicolae Popescu, membru corespondent al Academiei Române, creator de școală matematică, și al Elenei Liliana Popescu, profesor universitar la Facultatea de Matematică din cadrul Universității București și cunoscut poet.
El este licențiat al Facultății de Matematică și Informatică – Universitatea București, iar ulterior a beneficiat de o bursă a Congresului SUA și am urmat studii post-universitare în Științe Politice și Relații Internaționale la George Washington University, devenind și doctor în economie la ASE. El a urmat cursuri post-universitare la Colegiul Național de Apărare, Institutul Diplomatic Român și Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, iar profesional a activat în domeniul publicității, consultanței în afaceri, administrației și investițiilor.
Ca politician, a activat în cadrul PNL (1990-1991), PNȚCD (1991-2001 / prim-vicepreședinte al organizației de tineret a partidului), PNL (2004-2012 / președinte al filialei de sector), Forța Civică (2012-2014 / vice-președinte al partidului, deputat de București, din partea Alianței România Dreaptă, formată din PDL, FC și PNȚCD) și PNL (2014-prezent, în urma fuziunii dintre PNL și PDL, cu absorbirea ultimului / locul al doilea la alegerile locale din 2016, devine viceprimar al Sectorului 2, în același an).