Directorul Termoenergetica: Agentul termic în Bucureşti este cel mai fierbinte subiect în acest moment

693

Directorul Termoenergetica (fostă RADET), Alexandru Burghiu, a declarat în cadrul conferinţei ZF Energie că sistemul RADET este unul care are 4.000 de km şi în care nu s-a investit până când nu au fost avarii. El a mai spus că falimentul RADET era inevitabil, în condiţiile în care datoria istorică a companiei era de 3,7 miliarde de lei.

„Agentul termic în Bucureşti este cel mai fierbinte subiect în acest moment, ca să spun aşa. Constatăm cu toţii şi ştim că este un nivel al serviciilor anormal pentru secolul al XXI-lea, însă, pentru a vedea care sunt metodele de rezolvare a acestui sistem trebuie să vedem care sunt cauzele. Până acum s-a mers pe principiul totul e bine până se întâmplă ceva”, a declarat șeful Termoenergetica.

Citește și: Cine este candidatul PLUS pentru Primăria Sector 2. Corupția Ucide: I-au fost retrase toate drepturile

Alexandru Burghiu a mai spus că sistemul are 4.000 de km şi că din şase centrale termoelectrice (CET-uri) mai funcţionează doar patru şi în aceste condiţii apar avarii în sectoarele 1 şi 2 ale Bucureştiului.

„Vorbim despre un sistem de 4.000 de kilometri şi 1.023 de puncte termice. Mai sunt doar patru CET-uri din cele şase proiectate. De aceea se întâmplă foarte multe neplăceri în zonele deficitare, cum ar fi sectorul 1, sectorul 2, zonele Colentina şi Pantelimon, unde ştim cu toţii ce se întâmplă în ultimul timp şi în decursul anilor, că aceasta este o problemă a ultimilor 15 ani.”