Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onțanu, față în față cu denunțătorul său la ÎCCJ

691

Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a venit marți la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) unde se judecă dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită. La ÎCCJ este și denunţătorul său, Cristian Borcea, fost acţionar al echipei Dinamo, care va fi audiat ca martor.

La termenul din aprilie Onțanu declara în fața jurnaliștilor că nu are resentimente față de denunțătorul său.

„Borcea a fost denunţător, era în închisoare atunci, probabil că era într-o situaţie foarte grea. Nu-i port pică sub nicio formă”, spunea Onţanu.

Curtea de Apel București (CAB) a decis, în iulie 2017, să înceteze procesul penal împotriva fostului primar al Sectorului 2, Neculai Onțanu, în dosarul în care acesta este acuzat de luare de mită, ca urmare a prescripției faptelor, decizia instanței nefiind definitivă. În aceeaşi zi, Onţanu a făcut recurs invocând faptul că nu este interesat de prescrierea faptelor, ci doreşte ca Instanţa Supremă să-i probeze nevinovăţia.

Citește și: Video // Complexul Europa a fost asanat. Contrabanda a ajuns moloz

Potrivit DNA, Neculai Onţanu, „în perioada 2006 – 2007, în calitate de primar al Sectorului 2 București, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991, asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2.

În aceeași perioadă, inculpatul Onţanu Neculai a pretins, iar după emiterea titlului de proprietate a primit în mod indirect, o suprafață totală de teren de 1.500 mp cu o valoare de piață estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din sectorul 2 – o zonă rezidenţială) și care a fost transferată de denunţător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse, indicate de inculpat.

Cele două persoane sunt inculpaţii Radu Loredana Claudia și Radu Aurel”.