Gestionarea parcărilor din Bucureşti, prin aplicaţii electronice

1069

Trei din cele șase sectoare ale capitalei nu au încă aplicaţia electronică pentru parcările de reşedinţă. Se lucrează, însă, pentru lansarea unor programe informatice de gestionare a parcărilor.

De asemenea, există o serie de discuţii legate de majorarea taxei pentru parcări, care este în prezent 50, 60 de lei pe an, în funcţie de zonă. Alex Lancuzov are detalii:

Reporter: Aplicaţii electronice dedicate pentru parcările de reşedinţă există doar în sectoarele 3, 4 şi 6, aceste servicii online fiind foarte utile proprietarilor auto, care vor să obţină un loc de parcare.

Citește și: Magda Catone, “fentată” pentru postul de viceprimar la Sectorul 2. Consilierii au numit, în schimb, un apropiat al fostului primar Neculai Onțanu

Pentru Sectorul 1, Primăria a lansat acum câteva zile un program informatic care rămâne în teste până pe 2 ianuarie, în timp ce pentru sectoarele 2 şi 5 se lucrează la aplicaţia, care va fi disponibilă la primăvară. Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, ne spune în ce stadiu este această soluţie digitală, dar anunţă şi o discuţie pentru majorarea taxei:

Radu Mihaiu: La acest moment se lucrează la o aplicaţie pentru alocarea locurilor de parcare. Cei de la Administraţia Domeniului Public spun că va fi gata în martie. Există o discuţie la nivelul celor șapte primari ai Bucureştiului referitoare la creşterea taxei pentru locul de parcare.

Reporter: La începutul anului viitor, în Bucureşti, vor fi inaugurate parcările publice de la Decebal, în Sectorul 3, cu 700 de locuri, şi Vergului-Pantelimon, în Sectorul 2, cu aproximativ 500 de locuri.