Măsurile cerute de autorități în Capitală sunt greu de pus în practică

361

Multe dintre scările de bloc din București nu sunt încă dotate cu soluții dezinfectante, deși Ministrul Afacerilor Interne a anuțat încă de la sfârșitul săptămânii trecute că este datoria primăriilor de sector să asigure curățarea și administrarea cu dezinfectați

Totul trebuia să fie gata marți. Dar administratorii de bloc din Sectorul 2, de exemplu, susțin că își fac în continuare singuri curățenie și că nu au primit niciun ajutor de la primărie.

Pe de altă parte, testările pentru COVID-19 au fost, cel mai probabil, amânate.

Într-o scară de bloc din sectorul 2 al Capitalei a fost lipit un afiș care anunță că pe 31 martie, între orele 8:00 şi 14:00, va avea loc dezinfectarea scării de bloc, dar până acum nu a ajuns nimeni de la primărie.

Citește și: La curățat spațiile verzi din Sectorul 2, fără mănuși și măști

Haritina Coman, administrator sector 2: “Am sunat la numărul de pe afiş, nu mi-a răspuns nimeni acolo. Noi bănuim că nu au făcut nimic. Au intrat pe o uşă şi au ieşit pe cealaltă uşă. Să se respecte legea. Să facă ceea ce au spus, să pună dozatoarele cu dezinfectant. Dacă vin să facă dezinfecţie, chiar să o facă.”

Un alt administrator din Sectorul 2 susține că până acum locatarii au făcut singuri curățenie.

Autoritățile din Sectorul 2 susțin că au reușit să cumpere dezinfectant, dar nu au recipiente.

Dan Cristian Popescu, viceprimar sector 2: “Dezinfectant încă nu am montat. Noi avem dezinfectant cumpărat, dar nu au venit încă dispensere. Discutăm cu o fabrică de lângă Bucureşti care să ne facă aceste dispensere. Cred că din week-end sau cel târziu de luni vom începe să le montăm. Într-un spaţiu privat nu poţi să intri decât printr-o lege specială. Nu putem să intrăm în scările private ale blocului.”