O firmă de apartament a obținut prin achiziție directă, într-o zi, 10 contracte în valoare de 500.000 de lei de la Primăria Sectorului 2

723

Primăria Sectorului 2, prin Administrația Domeniului Public, a atribuit unei firme de apartament, înființată recent, prin achiziție directă, într-o singură zi, 10 contracte în valoare de aproape 500.000 lei, pentru proiectarea lucrărilor de modernizare a mai multor străzi.

De la începutul anului, firma Way Research a încheiat cu instituția 20 de contracte, în valoare totală de circa 1 milion de lei, toate prin achiziție directă. Aceasta este o practică des folosită de administrațiile locale pentru a evita licitațiile prin spargerea contractului mare în zeci de contracte mici care se înscriu în plafoanele pentru achiziții directe, potrivit experților în achiziții publice.

Contractele au avut ca scop realizarea documentației de avizare pentru lucrări de intervenție, studii de teren, expertiză tehnică pentru mai multe străzi din Sectorul 2.

Citește și: Dan Cristian Popescu: Sectorul 2 vine în sprijinul industriei ospitalității

Acționarul companiei este Nicușor Poiană, iar firma a fost înființată îniunie 2019 și are sediul într-un apartament dintr-un bloc de pe Șoseaua Pantelimon.

În martie, Primăria sectorului 2, prin Administrația Domeniului Public, a atribuit firmei Belmar Prod 50 de contracte, în valoare totală de circa 3 milioane lei, prin cumpărare directă, pentru achiziția de locuri de joacă și echipamente de joacă.