Peste 500 de produse cu sigla unor mărci înregistrate și protejate, dar fără documente de proveniență, găsite de polițiști în urma unui control într-un complex comercial din Sectorul 2

650

Peste 500 de produse cu sigla unor mărci înregistrate și protejate, dar pentru care nu s-au putut prezenta documente de proveniență au fost găsite de polițiști în urma unui control făcut într-un complex comercial din Sectorul 2. Valoarea prejudiciului este estimată la 500.000 de lei.

Potrivit Poliției Capitalei, vineri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Poliția Sectorului 2, împreună cu polițiști din cadrul Secției 8, au desfășurat o acțiune într-un complex comercial din sectorul 2, vizând în principal verificarea respectării normelor legale privind comercializarea unor produse ce ar purta însemnele unor mărci protejate pe teritoriul României.

Citește și: Ordinul Arhitecților din România critică decizia Primăriei sectorului 2 cu privire la reamenajarea Parcului Grădina Icoanei

“În urma controlului efectuat au fost identificate mai multe standuri ce aveau expuse spre comercializare peste 560 produse purtând sigla unor mărci înregistrate și protejate, pentru care patru persoane nu au putut prezenta documente de proveniență pentru produsele menționate și nu dețin acordul titularilor de marcă în vederea comercializării acestor produse”, arată sursa citată.

Totodată, au fost sigilate două standuri în care există suspiciunea că sunt deținute produse purtând sigla unor mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României. Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 500.000 de lei. Cercetările sunt continuate pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.