Piața Constituției din București a fost luată cu asalt de tineri. Ce au făcut polițiștii

641

Pentru a treia seară la rând, Piața Constituției din București a fost luată cu asalt de tineri care par nepăsători în fața pandemiei. Fără a lua măsuri de protecție, au stat unii lângă alții și au profitat din plin de libertate.

În schimb, în Parcul Herăstrău, unde sâmbătă, lângă un local, a avut loc o petrecere ad-hoc, s-a așternut liniștea. Mai ales că Primăria Sectorului 2 a anunțat că a suspendat autorizația de funcționare pentru terasă.

Medicii spun că astfel de evenimente pot genera extrem de ușor focare de infecție. Între timp, numărul persoanelor răpuse de noul virus în România a ajuns aseară la 1107.

În a treia zi de relaxare a restricțiilor, Piață Constituției din Capitală a fost luată din nou cu asalt de grupuri de tineri, care nu par speriați de noul virus. Au stat unii lângă alții, iar la purtător au avut doar voia bună, nu și masca de protecție.

Tânăr: “E bine să ieși la aer, să mai stai să socializezi, te plictiseai în casă. Ne auzeam doar pe Skype, pe telefon și să ne mai vedem e ok. Stăm oarecum departe unul de altul, adică nu ne apropiem extrem de mult”.

Printre tineri au patrulat polițiști și jandarmi.

În Parcul Herăstrău, unde sâmbătă a răsunat muzica și sute de oameni au cântat și au dansat umăr la umăr, atmosfera a fost alta aseară.

Dacă sâmbătă toată aleea din fața terasei a fost transformată într-un adevărat ring de dans, 24 de ore mai târziu situația s-a schimbat. Pe aici sunt acum în trecere doar persoanele care au ieșit la plimbare sau la alergat. Până și pajiștea din fața localului, acolo unde au dansat unii lângă alții zeci de oameni fără să păstreze distanțarea socială, este acum goală.

Citește și: Primul studiu din România privind dinamica imunității dobândită natural pentru COVID 19 va fi realizat de MedLife, Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” și Spitalul Clinic Colentina

De această dată am găsit doar oameni care se plimbau pe alei, dar și trei tineri din Spania care și-au organizat o petrecere respectând restricțiile.

Însă nu au rămas fără ecou scenele care s-au derulat sâmbătă seară în fața restaurantului din Parcul Herăstrău – cu oameni care au ignorat ideea de distanțare socială în prim-plan.

Administratorii restaurantului din Herăstrău au fost amendați de către Poliția Locală cu 6 mii de lei pentru tulburarea linitstii publice, iar primăria le-a retras autorizația de funcționare a terasei. Scene asemănătoare, dar nu cu atât de multă lume prezentă, s-au derulat și la un alt restaurant de pe malul Dâmboviței din Capitală. În ambele cazuri Poliția Capitalei a sesizat Direcția de Sănătate Publică pentru a evalua situația.

Administratorii au precizat că localul a fost închis publicului și că s-a vândut doar la geam. Admit însă că au decis să atragă clienți cu ajutorul muzicii. Potrivit acestora, în urma controalelor făcute de primăria Capitalei, de Jandarmerie și de Secția 2 de Poliție s-a constatat că se respectă distanțarea socială prin linii trasate pe asfalt. Cât despre aglomerația de pe pajiștea parcului, respectivii spun că nu intră în responsabilitatea lor.

Gelu Duminică: ″În momentul în care libertatea ta afectează libertatea mea, în momentul ăla nu e ok. Fă-o, dar fă-o în niște limite și păstrând niște reguli astfel încât sănătatea mea și viața întregii societăți să nu fie afectată. Eu unu nu, nu înțeleg, mi se pare un miserupism fantastic din partea unor oameni care se consideră mai șmecheri decât sunt”.

Raed Arafat: “Un lucru care este total iresponsabil pentru că noi prin acest lucru sfidăm tot ce s-a făcut în ultimele două luni”.

Potrivit celui mai recent bilanț, în România sunt peste 16 800 de persoane infectate, dintre care 200 se află la terapie intensivă.