Platformă de management educaţional, lansată de Primăria Sectorului 2

1000

Primăria sectorului 2 a lansat luni o platformă de management  educaţional “sută la sută românească”, prin care elevii vor avea posibilitatea să înveţe online.

“Copiii vor avea posibilitatea să înveţe online prin intermediul acestei platforme. Totul va fi gratuit până la finalul anului, nu va fi plătit niciun ban pentru acest lucru. Toţi copiii îşi vor putea face conturi, toţi profesorii vor putea face conturi, părinţii vor putea face conturi, directorii şi personalul din fiecare şcoală. Este un lucru foarte bun. Mai mult, evaluăm copiii care nu au acces la internet şi aceştia vor primi tot tot gratuit SIM-uri de date pentru a putea avea acces la această platformă.

Andreea Cramer, reprezentantul Telekom, companie care susţine platforma, a afirmat că, în această perioadă în care apar tot felul de aplicaţii, provocarea este dată de modul cum sunt folosite acestea. Ea a precizat că este important ca profesorii să fie ajutaţi în procesul de administrare a orelor şi să managerieze conţinutul acestora.

Citește și: Peste 300 de imobile din Capitală, fără apă caldă. Când va fi reluată furnizarea

“Partea de conţinut este foarte importantă. Pe lângă a avea nişte instrumente, trebuie să facilităm modul în care profesorii şi elevii, împreună, pot lucra interactiv, pot lucra în grupuri, de 7, de 8. Există şi multe alte elemente care cred că au o supervaloare zilele acestea – elemente precum acces la o bibliotecă virtuală, manuale, dar şi alte informaţii, instrumente de creare de proiecte, astfel încât acestea să fie cât mai interesante”, a spus Andreea Cramer.

Costi Andriescu, reprezentantul Adservio, a afirmat că aplicaţia este realizată de absolvenţi ai şcolii româneşti. “Este o platformă care are mai multe instrumente în interiorul aceluiaşi produs. Adservio se poate accesa având o conexiune la reţeaua internet şi poţi folosi orice fel de device, fie că vorbim despre un echipament desktop, fie că vorbim de o tabletă, un laptop sau un telefon smartphone”, a explicat Andriescu. El a precizat că toţi profesorii care vor folosi platforma Adservio vor beneficia de instruire.

Julieta Mihăilescu, directorul Şcolii Gimnaziale “Maica Domnului”, a spus că apreciază platforma, deoarece îi uşurează foarte mult munca atât în relaţia cu profesorii, cât şi în cea cu părinţii elevilor. “Această platformă nu face altceva decât să facă ordine. Ştim exact ce avem de făcut, orarul este clar, directorii văd totul online, ştim cine lipseşte, din ce motive, aflăm totul în foarte scurt timp. (…) Mi se pare că este un lucru viu, chiar dacă este în online, are 99% parte bună, iar 1% rămâne partea aceea mai nefericită, (…) cum să-i facem pe toţi să îmbrăţişeze învăţarea aceasta online. Învăţarea nu trebuie să se oprească”, a spus Mihăilescu.