Pregătirea elevilor Școlii nr. 32 în caz de cutremur

944

Aproximativ 300 de elevi (inclusiv de la clasa pregătitoare) și profesori ai Școlii Gimnaziale nr. 32 din cartierul Colentina au participat miercuri, 29 mai 2019, la un exercițiu de simulare a unui cutremur cu intensitatea de 6,5 grade pe scara Richter.

Potrivit scenariului, seismul a produs avarii serioase la clădirea școlii,  iar elevii răniți au primit primele îngrijiri până la venirea ambulanței, în timp ce restul elevilor aflați la ore au fost evacuați în siguranță la locul de adunare în caz de urgență.

Prin acest exercițiu s-a urmărit formarea unui comportament adecvat, care să le asigure  participanţilor un grad ridicat de siguranţă şi protecţie în caz de cutremur.

Exercițiul a fost organizat de Primăria Sectorului 2 prin Serviciul Management Situații de Urgență, cu sprijinul Detașamentului de Voluntari de la Școala Postliceală “Fundeni”, al detașamentelor civice voluntare de la Colegiul Economic “A. D. Xenopol”, Liceul Tehnologic “Nikola Tesla”, Liceul Teoretic “Lucian Blaga”, toate din cadrul Asociaţiei „Foişorul de Foc = Voluntariat şi Parteneriat pentru Viaţă”.