Primăria Sectorului 2 a dat prin achiziție directă contracte de încă 1 milion de lei pentru locuri de joacă, unei singure firme/ În ultima lună, societatea a încheiat cu instituția, în total, contracte de 4 milioane lei

758

Primăria Sectorului 2, prin Administrația Domeniului Public, a atribuit pe 16 aprilie firmei Belmar Prod 15 contracte, în valoare totală de circa 1 milion lei, prin cumpărare directă. Obiectul contractelor este furnizarea de locuri de joacă și echipamente de joacă – leagăne, căsuțe etc. Pe 27 martie, instituția a mai atribuit firmei Belmar Prod 50 de contracte, în valoare totală de circa 3 milioane lei, pentru produse asemănătoare. Deși era logic ca, dacă instituția avea nevoie de atât de multe obiecte de acest gen, să facă licitație și să încheie un acord-cadru sau un contract mare, aceasta este o practică des folosită de administrațiile locale pentru a evita licitațiile și sparg contractul mare în zeci de contracte mici care se înscriu în plafoanele pentru achiziții directe.

Chiar dacă licitațiile durează mai mult, avantajul în cadrul acestor proceduri este că sunt mai transparente, participă mai mulți operatori economici, sunt mai vizibile, și fiindcă se iau mai multe produse, nu la bucată, se obține un preț mai bun în majoritatea cazurilor.

La finalul anului 2019, Firma Belmar Prod a mai câștigat de la ADP Sector 2, de data aceasta prin licitație, un acord-cadru, cu valoarea totală maximă de până la 15.800 lei pentru achiziționarea cu montaj inclus de panouri de gard, necesare pentru înlocuirea celor deteriorate din cadrul împrejmuirilor existente la zonele cu spatiile verzi și la zonele cu spații dotate cu echipamente de joacă pentru copii.

Citește și: Ambulanțier din București rămas fără carnet reclamă abuzul poliției. “Șoferul a adresat injurii”

Firma Belmar Prod are doi acționari: Andreea-Elena Biță și Marius-Cristian Biță. Societatea a fost înființată în 2008 și are sediul social în Sat Dumbrava Roşie, Comuna Dumbrava Roşie, Județul Neamţ.

Potrivit datelor din noul sistem electronic de achiziții publice, firma a câștigat în ultimii ani 169 de contracte prin cumpărări directe, 4 prin proceduri simplificate și 4 licitații deschise.