Veste uriașă pentru dinamoviști: „Noul stadion va avea 33.000 de de locuri! În primăvară intră buldozerul”. Unde va fi amplasată noua arenă a roș-albilor

652

Dinamo tremură serios pentru menținerea în Liga 1, dar viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, le promite fanilor că vor avea un stadion modern în cel mai scurt timp. Primăria Sectorului 2 dorește să ia în administrare baza sportivă Dinamo pentru construcția unui nou stadion.

„O să facem stadionul nou în spate, nu unde este cel actual. De ce? Apar probleme, litigii care mai durează minim un an. Sunt probe la DNA care nu pot fi distruse, dar în față nu putem să facem stadion fără pistă! Și visul nostru este un stadion fără pistă, parțial peste velodrom, parțial peste terenul „Piți Varga”. Miercuri mergem cu FRF, CNI, pentru a indentifica exact locația. Vrem ca stadionul să fie de 30.000 de locuri, vrem chiar 33.000. În față, terenul actual și cu intrarea vor veni la Primăria Sector 2 și vom face Academie pentru copii și juniori. Va fi stadion de rugby, dar vor fi și terenuri pentru fotbal, pentru copii”, a anunțat Dan Cristian Popescu.

Citește și: Proiect: Fără rable în sectorul 2 al Capitalei

„Anul viitor începem construcția, anul acesta terminăm birocrația. Nu vor dura mai mult de câteva luni toate actele. Domnul Vela a făcut demersul pentru buget. Va fi o perioadă de achiziție a constructorului, de către cei de la CNI. În primăvară intră buldozerul la stadion, în spate, începem treaba”, a completat Popescu.

„Cum se face accesul pentru 30.000 de oameni? Am discutat, avem în vedere un acces din Barbu Văcărescu, apoi din Floreasca pe sus, pe la oficială, iar de acolo se ajunge la noua oficială și se mai are în vedere o intrare sau două din „Eugeniu Botez”, strada din spate. Se va elibera terenul de acolo și se va muta și o bază RATB din spate, e un garaj care va fi mutat și se va extinde zona de acces”, a mai spus viceprimarul sectorului 2.