Vești bune pentru bucureșteni! Nu se închide Piața Obor. Soluția găsită de Primăria Sectorului 2

1033

Primăria Sectorului 2 a reușit să găsească cea mai bună soluție pentru ca Piața Obor să rămână deschisă și de luni, 9 noiembrie, când România intră în carantină parțială. Odată ridicați pereții laterali, spațiul nu mai este considerat închis, iar comercianții își pot vinde produsele în continuare.

Polițiștii vor patrula, însă, în mod regulat prin toate zonele din hala nouă pentru a se asigura că toată lumea respectă cu sfințenie restricțiile impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-COV-2.

„Prin dialog s-a demonstrat că se pot găsi soluții. S-a dovedit că se poate. Și va trebui să depunem acest efort împreună în fiecare zi, pentru sănătatea tuturor”, susține edilul Radu Mihaiu în mesajul publicat pe rețelele de socializare.

Citește și: Adrian Albu, supraviețuitor Colectiv ajuns consilier local în București: “Am cicatrici, astea nu se vindecă. Autoritățile nu au învățat mare lucru”

Piața Obor rămâne deschisă în carantină

„Piața Obor a dat dovadă de solidaritate în ultimele trei zile. Efortul depus de toți cei implicați a fost încununat cu succes. Azi, doamna directoare a Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, a făcut o vizită în piața noastră.

În același timp am stat în legătură permanent cu domnul prefect, Traian Berbeceanu, care mi-a confirmat că avem tot suportul lor. Măsurile implementate în ultimele zile au asigurat trasee de circulație mai libere și ordonate, păstrarea distanței și o siguranță suficient de mare încât să putem păstra Piața Obor deschisă.

Pereții din hala nouă sunt de azi ridicați. Poliția Locală și Națională patrulează regulat prin toate zonele din piață. Comercianții îi atenționează și ei pe clienții care mai încalcă uneori regulile. Se lucrează în continuare la lărgirea intrărilor către platforma de la Piața Obor.